Pisałam niedawno o nowych wymaganiach, jakie zostały wprowadzone w USA w zakresie sprzedaży żywności na rynek amerykański (zob. wpis). Wiele osób interesuje się tym zagadnieniem. Mam więc dobrą wiadomość dla wszystkich zainteresowanych: szkolenia z zakresu „Preventive Controls Qualified Individual” są organizowane w Polsce.
Oferuje je jednostka certyfikująca ISOQAR, zajmująca się certyfikacją systemów zarządzania i będąca przedstawicielstwem brytyjskiej jednostki certyfikującej Alcumus ISOQAR Ltd. Szkolenia są objęte patronatem prawnym Centrum Prawa Żywnościowego. Osoby zainteresowane zapraszam na bezpośrednią stronę ISOQAR.
{ 7 komentarze… przeczytaj je poniżej albo dodaj swój }
Wiadomo coś więcej na temat tych szkoleń , bo chętnie bym poszerzył wiedzę na ten temat. Dzięki za poinformowanie 🙂 Czekam na więcej wpisów, pozdrawiam!
Czy wiadomo coś o dodatkowych szkoleniach z tego zakresu?
Na razie organizujemy szkolenia zamknięte, czyli szkolenie prowadzimy w zainteresowanej firmie. Na wiosnę planujemy kolejną edycję z tego tematu w formule szkoleń otwartych, bo cieszą się dużym zainteresowaniem. Proszę śledzić naszą stronę: https://www.food-law.pl/szkolenia/ Pozdrawiam i zapraszam 🙂
Czy te same zasady obowiązują w przypadku wysyłek pierza?
Szkolenie dotyczy warunków wprowadzania na rynek USA żywności.
Czyli nie ma obowiązku posiadania w firmie osoby PCQI w przypadku wysyłek pierza?
Zajmujemy się tylko żywnością. Nie mogę więc odpowiedzieć Pani na to pytanie.