Slider

O blogu

Na straży talerza, czyli o prawie żywnościowym prawie wszystko

Choć niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę, spotyka się z prawem żywnościowym kilka a  nawet kilkanaście razy dziennie. Do spotkania dochodzi za każdym razem, gdy sięgamy po krakersa, delektujemy się wykwintną kolacją czy robimy zakupy na bazarku za rogiem. To prawo żywnościowe (oraz producenci, którzy je respektują) sprawia, że żywność, która trafia na nasze talerze jest bezpieczna i odpowiedniej jakości. Warto poznać bliżej tego naszego „strażnika” – jego mocne i słabe strony.

Blog Prawo Żywnościowe stanowi instrument dzielenia się z Państwem wiedzą i doświadczeniami, jakie ja i inni współpracujący ze mną prawnicy zdobywamy w trakcie realizacji projektów w ramach Centrum Prawa Żywnościowego.

Celem bloga jest przedstawianie i omawianie ciekawych zagadnień prawnych z zakresu prawa żywnościowego, które – mam nadzieję – zainteresują i będą pomocne w praktyce  zarówno dla podmiotów działających na rynku spożywczym (producentów, dystrybutorów, instytucji publicznych, konsumentów), jak i prawników zajmujących się tą dziedziną prawa.

Zapraszam do lektury oraz dyskusji!

Agnieszka Szymecka-Wesołowska

Komentowanie do tego wpisu jest wyłączone.