Stany Zjednoczone coraz bliżej nas i to nie dlatego (a przynajmniej nie tylko dlatego), że Prezydent Donald Trump odwiedził naszego wschodniego sąsiada, ale także dlatego, że Centrum Prawa Żywnościowego startuje z długo wyczekiwanym szkoleniem z zakresu amerykańskiego prawa żywnościowego!
Szkolenie skupia się na zasadach znakowania produktów spożywczych kierowanych na rynek USA, omawiane będą możliwe sposoby interpretacji i stosowania nowych przepisów, z uwzględnieniem praktyki rynkowej i praktyki FDA (Food and Drug Administration).
O nowych amerykańskich regulacjach pisałam w jednym z poprzednich wpisów (tu) a temat cieszył się Waszym dużym zainteresowaniem 🙂
Dlaczego? Bo jak widać rynek amerykański staje się coraz bardziej atrakcyjny dla rodzimych przedsiębiorców. Dobrze, bo nasze produkty są warte poznania.
O zwiększonym zainteresowaniu amerykańskim rynkiem można poczytać np. tu:
Pierwsze szkolenie CPŻ z tego tematu odbędzie się już 21 września 2018 r. w Warszawie, a kolejne 24 września w Krakowie.
Zapisywać można się: tu!
Zapraszamy!
{ 2 komentarze… przeczytaj je poniżej albo dodaj swój }
Muszę przyznać, że blog jest naprawdę interesujący.
Bardzo dziękuję 🙂 Słowa wsparcia motywują mnie do częstszego pisania. Zapraszam też do lektury nowego wpisu – tym razem o rynku żywności w Japonii. Jeszcze dziś pojawi się na blogu.