Jest mi niezmiernie miło poinformować, że w dniu dzisiejszym, tj. 25 kwietnia 2013 r. na polskim rynku wydawniczym pojawiła się nasza książka pt. „Bezpieczeństwo żywności i żywienia. Komentarz”, wydawnictwa Wolters Kluwer Polska. Ja osobiście mam przyjemność być redaktorką naukową i współautorką książki. Współautorzy to znakomici praktycy i teoretycy prawa żywnościowego; wśród nich także mój wspólnik i współzałożyciel Centrum Prawa Żywnościowego – Daniel Szostek.
W tym miejscu bardzo im wszystkim dziękuję za wspólną realizację tej publikacji – jakże ważnej, jak wierzę, dla rynku spożywczego i rozwoju polskiego prawa żywnościowego. Podziękowania kieruję zatem nie tylko do mojego wspólnika, ale także do dr. Andrzeja Balickiego, dr. Pawła Wojciechowskiego, Filipa Opoki oraz Macieja Syski. Komentarz jest owocem naszej wytężonej, prawie dwuletniej pracy, która odzwierciedla nasze doświadczenia zdobyte w trakcie praktyki prawniczej na rynku żywnościowym, jak i w ramach rozwoju naukowego każdego z Autorów.
Last but not least – włączając wątek osobisty – szczególne podziękowania pozwalam sobie skierować do mojego męża – Macieja Wesołowskiego, któremu dziękuję nie tylko za codzienne wsparcie i cierpliwość, ale także i przede wszystkim za nieustającą motywację, długie godziny dyskusji oraz naukową i zawodową inspirację.
Komentarz ukazał się w nakładzie 600 egzemplarzy i jest do nabycia w księgarniach naukowych w całej Polsce (m.in. w księgarni internetowej Wolters Kluwer Polska).
{ 0 komentarze… dodaj teraz swój }